Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил велосипедист в Монтанско

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт среу водач, провокирал злополука, при която умрял велосипедист.
К.К. от село Челюстница е дееспособен лидер на МПС. На 27 юни предходната година обвиненият пътувал за Монтана с лекия си автомобил „ Шевролет “. Времето било топло, ясно и изсъхнало, с съществуване на мощно насрещно слънцегреене.
Около 6.50 часа, подминавайки разклона за село Горно Церовене, пътуващата с К.К. жена видяла велосипедист. Непосредствено по-късно последвал удар от страна на автомобила. Водачът незабавно спрял и се обадил на телефон за незабавни случаи 112.
На място пристигнали полицейски чиновници. Установена била самоличността на потърпевшия велосипедист – Д.А., който се придвижвал със самоделно съединен мотовелосипед с в допълнение инсталиран мотор с вътрешно горене. Той бил превозен до болнично заведение. Въпреки подхванато лекуване, мъжът умрял.
От направената по делото правосъдна автотехническа експертиза е видно, че обвиненият е пропуснал да схване движещия се пред него велосипедист, в резултат на което се е получил непряк приплъзващ удар сред автомобила и велосипеда. Нарушението на разпоредбите за придвижване по пътищата от страна на К.К. е в директна причинна връзка с настъпилото ПТП и гибелта на потърпевшия Д.А.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР