Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“

...
Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“
Коментари Харесай

Оставиха в ареста извършителите на жестокото убийство в Белослав

Окръжен съд – Варна дефинира непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 20-годишния Диян В. и 23-годишния Митко И., упрекнати в обир, съпроводен с ликвидиране на 80-годишен мъж от Белослав, оповестяват от пресцентъра на правосъдната институция. Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което двамата са упрекнати, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна, написа Дарик.
И двамата младежи са неосъждани. Диян В. има наложено административно наказване санкция за владеене на опиати.
На 24 януари в гр. Белослав възрастен мъж беше открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да откри метода, по който е била умъртвена жертвата.
Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Варненският областен съд одобри, че съществува обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, в което са упрекнати. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и високата степен на социална заплаха, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицата да се укрият или да извършат друго действие и им дефинира най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.
Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд –Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР