Окръжен съд – Варна призна за виновен 59-годишния Красимир К.,

...
Окръжен съд – Варна призна за виновен 59-годишния Красимир К.,
Коментари Харесай

Изпитателен срок вместо затвор за таксиметров шофьор, убил моторист във Варна

 Окръжен съд – Варна призна за отговорен 59-годишния Красимир К., за това, че на 14.10.2019 година във Варна провокирал пътно-транспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на мотоциклетист, оповестиха от пресслужбата на съда.

Варненски областен съд реши, че Красимир е нарушил Закона за придвижване по пътищата, като не пропуснал пътно транспортно средство, движещо се по път с преимущество на кръстовището с бул. " Княз Борис I “. При конфликта на място умира мотоциклетистът Мариан Котев.

Красимир К. е български жител, със средно-специално обучение, женен, неосъждан, работи като таксиметров водач.

За осъщественото закононарушение съдът му наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години. Красимир К. беше оневинен по обвиняването, че по същото време не е спрял на стоп-линията кръстовището. Съдът отсрочи осъществяването на наказването му с изпитателен период в размер на 5 години.

59-годишният мъж е лишен от право да ръководи МПС за период от 4 години и е наказан да заплати направените по делото разходи в размер на 1475,04 лв. по сметка на ОД на МВР-Варна, 422,12 лв. по сметка на ВОС  в интерес на Държавния бюджет. 

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг  пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР