Окръжен съд – Монтана отказа да постанови по-лека мярка за

...
Окръжен съд – Монтана отказа да постанови по-лека мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в затвора обвинен за палеж, застрашил хора в жилищен блок в Монтана

Окръжен съд – Монтана отхвърли да постанови по-лека мярка за неотклонение на арестувания под стража в Затвора – Враца, Ц. П. В. - упрекнат за палеж на автомобил, след който избухна детонация в жилищен блок в Монтана, нанесени бяха огромни вреди и бе заплашен живота на доста хора.

През нощта на 7 октомври 2019 година в гараж на жилищна кооперация в Монтана избухна гърмеж, който унищожи лек автомобил „ Волво Х Ц -60 “, употребен от юриста К. И. Б., и нанесе вреди на цялата постройка. На 23 октомври полицията арестува за закононарушението Ц. П. В., а ден по-късно Окръжна прокуратура – Монтана изиска непрекъсната марка „ Задържане под стража “ и съдът я постанови.

Задържаният - 55-годишният Ц. П. В., и двамата му бранители желаеха от съда мярката му да бъде променена в по-лека -„ Домашен арест “, поради тежкото му здравословно положение след претърпяна контузия през 2011 година и разколебаните, съгласно отбраната, догатки, че той е причинител на палежа. След съвещение Окръжен съд – Монтана разгласи, че оставя без почитание настояването за по-лека мярка за неотклонение на Ц. П. В.

Събраните до момента на Досъдебното произвеждане доказателства не разколебават обоснованото съмнение, че той е причинител на действието, което е с висока степен на социална заплаха,а характеристичните данни и свидетелството за съдимост на обвинения, в което са вписани 17 присъди, демонстрират, че в случай че бъде освободен има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение, обоснова се съдът. Относно здравната документи за здравословни проблеми от 2011 година, те не са попречили на арестувания да извърши по-късно най-малко 4 закононарушения, за които е осъждан, а при нужда може да му бъде оказана лекарска помощ в пандиза или в профилирано лечебно заведение, разгласи съдът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР