Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 17 години Лишаване

...
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 17 години Лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха британец на 17 години затвор за убийство

Окръжен съд – Бургас наложи наказване от 17 години „ Лишаване от независимост “ на британеца Кенет С., приет за отговорен за ликвидиране, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим.

Съдът осъди подсъдимия да заплати обезщетение в размер на 50 хиляди лева на Р. Б., сестра на потърпевшата, за породените й неимуществени вреди.

Съдът приведе в осъществяване и наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 5 месеца, наложено на Кенет С. по дело на Районен съд – Карнобат, за причиняване на междинна телесна щета на К. Д.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Кенет с. за отговорен в това, че на 22.06.2021 година, към 01.00ч., в къща в с. Терзийско, община Сунгурларе, в изискванията на домашно принуждение, като нанесъл прободно-порезни пострадвания на коремните органи, съзнателно умъртвил К. Д., като убийството е било осъществено с особена свирепост.

Делото бе гледано по реда на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, пи диференцираната процедура на член 371, т. 1, като се организира разпит на част от движимостите лица и очевидците по делото.

По време на правосъдните прения държавното обвиняване дефинира закононарушението, осъществено от Кенет С., като съзнателно действие, при форма на виновността „ директен предумисъл “. Според прокурора, всички доказателства демонстрират, че Кенет С. е целял гибелта на потърпевшата. Убийството е осъществено и в изискванията на рисков рецидив. По неоспорим метод е открито, че по време на взаимното си общуване Кенет С. и потърпевшата постоянно са употребявали алкохол, възниквали са голям брой кавги посред им и принуждение. Деянието е осъществено в изпитателния период на предишно наказание на подсъдимия, за причиняване на междинна телесна щета на К. Д. Прокуратурата пледира за наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 20 години. Повереникът на конституираната като цивилен просител и частен обвинител Р. Б., сестра на потърпевшата, съобщи, че по безапелационен и неоспорим метод се потвърждава осъщественото от Кенет С. закононарушение.

Според отбраната по делото не се потвърждава съществуването на предумисъл за осъществяване на действието с „ особена свирепост “. В правосъдните пледоарии юристът на Кенет С. съобщи, че многочислените удари не всеки път квалифицират причинителя като нечовечен човек. Защитата пледира за наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 10 години.

В своята последна дума подсъдимият съобщи пред правосъдния състав, че е печален и сломен от това, което е сторил и помоли съда за съчувствие и правдивост.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР