Окръг Уестчестър в щата Ню Йорк заведе дело във федералния

...
Окръг Уестчестър в щата Ню Йорк заведе дело във федералния
Коментари Харесай

Ню Йорк изправя пред съда Световната здравна организация

 Окръг Уестчестър в щата Ню Йорк заведе дело във федералния съд против Световната здравна организация (СЗО), обвинявайки я в укриване на данни за пандемията от ковид, заяви " Фокс Нюз ".

Жители на окръга изискват обезщетение от СЗО за " вредите, които тя е предизвикала на потърпевшите от ковид американци ". Според тях организацията освен е подхванала редица неверни дейности за попречване на пандемията, само че е и взела участие в укриването на информация за същинската степен на епидемията в Китай. В резултат на това " СЗО е съдействала за разпространяването на ковид по целия свят, в това число в Съединените щати и Ню Йорк ", се споделя в текста на правосъдния иск. Размерът на желаната отплата не е посочен в документа.

Окръг Уестчестър е в северната част на Ню Йорк. Тук е град Ню Рошел – в действителност предградие на Ню Йорк, откъдето стартира разпространяването на ковид в мегаполиса. В Ню Рошел живеят двама от тримата основатели на делото. Според Института " Джонс Хопкинс ", 776 заболели от ковид са умряли в Ню Рошел.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е наредил на администрацията да прекрати вноските в бюджета на СЗО, " в очакване на оценка на ролята на организацията в неприятно ръководство и укриване на разпространяването на ковид ". Според него, заради неправилни оценки и рекомендации на организацията, 20 пъти повече хора са били инфектирани с ковид в света, в сравнение с би моглo, цитира още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР