Окото на Саурон и Окото на Один, две системи от

...
Окото на Саурон и Окото на Один, две системи от
Коментари Харесай

Космически щит: Окото на Саурон ще предпазва Евросъюза от атаки

Окото на Саурон и Окото на Один, две системи от, датчици и телескопи, ще пазят Европа от вероятни офанзиви от нуклеарни или галактически кораби. По този метод Европейски Съюз към този момент няма да зависи от Америка в галактическата конкуренция, оповестява " Дойче веле “.

Системата по едно и също време ще изследва и съгласно немския " Билд " и двете очи - на Саурон и на Один, ще бъдат направени от две разнообразни немски компании. Окото на Саурон ще бъде построено от Arianegroup, а другото ще бъде обещано на немската компания за галактически технологии OHB от Бремен.
 За пръв път следиха образуване на луна към планета отвън Слънчевата система За пръв път следиха образуване на луна към планета отвън Слънчевата система
Астрономи за пръв път следиха образуване на луна към планета отвън Слънчевата система, оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес. С помощта на обсерв...

Но кои са Саурон и Один? Саурон е известният държател на мрака от трилогията " Властелинът на пръстените “, чиято " запазена марка “ е горящото око. В случая с Arianegroup това ще бъдат ракети и други самолети, за които сензорната система ще би трябвало да разпознае и да предизвести. Името поражда като редуциране за " Сензори за напреднала приложимост и идентифициране на обстановки във външното пространство “, т.е. Саурон в абревиатура на британски език.

Въпреки че " Властелинът на пръстените “ не е написан от немец, а от англичанина Дж. Р. Толкин, той е въодушевен от старогерманския фолклор и митове. И тук идва името на второто око. Върховният старогермански господ се е наричал Один и той е бил Богът на войната. Не е изненадващо, че Германия, която е водач в Европейски Съюз, също взема концепции от своята история в този план. И Саурон, и Один обаче ще работят на британски - формалният език на Европейски Съюз.

Как ще " Окото на Один "? Това ще бъде система за ранна идентификация на балистични тела и летящи обекти, движещи се с " хиперзвукова скорост ". Например нуклеарни ракети от Русия или Китай. Това е система от 9 телескопа, ситуирани на няколко континента, свързани в мрежа за сканиране на цялото небе. " Космосът е сериозна инфраструктура, тъй че в този момент е значимо да се следи орбитата на Земята, да вземем за пример, с цел да се избегнат конфликти със спътници. Това е тип мониторинг на трафика за отбрана на европейските спътници “, сподели Пиер Годар, началник на Arianegroup за Германия.

Нито Саурон, нито Один, обаче, ще нападат, както вършат в легендите. " Очите " на Саурон и Один ще дават информация - това не са бойни системи. По този метод самият акт на отбрана против вероятни балистични ракети ще остане въпрос на обособените страни от Европейски Съюз, заключава " Билд ".
 Гигантска 100 пъти по-голяма от Слънцето звезда се появи в сърцето на Млечния път Гигантска 100 пъти по-голяма от Слънцето звезда се появи в сърцето на Млечния път
Британски астрономи са забелязали гигантска блещукаща звезда, която е 100 пъти по-голяма от Слънцето, криеща се покрай сърцето на Мле...

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР