Около септември месец тази година ще успеем да контролираме заболяването

...
Около септември месец тази година ще успеем да контролираме заболяването
Коментари Харесай

Проф. Ботев: През септември поемаме контрол върху коронавируса

Около септември месец тази година ще успеем да направляваме болестта от ковид особено в Европа и Съединени американски щати, тъй като ще се реализира някакъв колективен имунен отговор. Това ще се случи с помощта на имунизациите.
Това предвижда известният хематолог и съветник на Националната пациентска организация доктор Чавдар Ботев по Българска национална телевизия.

Според него, въпреки всичко би трябвало да имаме едно мислено за имунизациите, тъй като са направени за година, не за 10, само че „ такава е епидемиологичната конюнктура “.

По думите му, на този стадий може да се твърди, че 40% от хората по принцип не боледуват от ковид и това е огромният запас.

„ Ако живеете с човек и той е инфектиран, и сте в доста непосредствен контакт, този % е 40. Също лекари, които са на първа линия в разнообразни страни и в огромни групи, този % се резервира. Това приказва, че най-вероятно сме прекарали някакви коронавируси или други вируси и сътворяваме някакъв пресечен имунитет “, добави хематологът.

По думите му преболедувалите са доста на брой. Скритите са тези, които не са се оповестили и съгласно доктор Ботев в България може би броя е два пъти по-голяма от тези, които са действително преболедували.

Хематологът сподели още, че ще се сътвори група, където обстановката ще бъде по-добре - в страните, които могат да си разрешат имунизациите, а в другите страни имунизацията ще завърши или през 2022 или през 2023 година

„ Много от притежателите на компании и учени настояват, че има два разновидността: единият е да се имунизираме всяка година, а от „ Новавакс “ настояват, че може да се наложи да се имунизираме и на шест месеца. Моята рекомендация е, в случай че си вършим такива ваксини, всяка последваща би трябвало да бъде от различен вид, т.е., да не повтаряме един и същи вид “, посъветва той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР