Около обща позиция за незадоволителното справяне на ЕС с миграционната

...
Около обща позиция за незадоволителното справяне на ЕС с миграционната
Коментари Харесай

Радев и Орбан: ЕС трудно се справя с миграционната криза

Около обща позиция за " незадоволителното справяне " на Европейски Съюз с миграционната рецесия са се обединили българският президент Румен Радев и унгарският министър председател Виктор Орбан. Двамата имаха среща във втория ден от визитата на българския държавен глава в Будапеща.
Орбан и Радев се съгласиха, че Европа не е съумяла да направи изчерпателен прогрес в разрешаването на миграционната рецесия през последните години, а опасността от миграция към момента съществува, заяви БНР, цитирайки представителя на унгарския министър председател. Двамата са разискали още унгарско-българските връзки и енергийните въпроси.
Двамата водачи са на едно мнение и по въпроса, че Европейски Съюз няма спешен проект при положение на неочакван миграционен напън над Стария континент и това прави обстановката за България " извънредно сложна ".
Орбан е уверил Радев, че унгарското държавно управление продължава да вижда България като съдружник в казуса с миграцията и е готово да помогне на София по всевъзможен вероятен метод.
Радев на собствен ред похвалил икономическите достижения на Унгария и уточни, че фамилните дотации в страната са високо ценени у нас.
Радев се срещна в Будапеща и с унгарския си сътрудник Янош Адер.
Трябва да спомагаме, при тази увеличена фрагментираност на Екологичен потенциал, по-бързо да преодолеем разликите си, да формираме ефикасни институции, да работим за обществено и икономическо доближаване сред Севера и Юга, Изтока и Запада, разяснява след срещата Радев. Много е значимо двете страни да оказват помощ на новия Европейски парламент да има високи упоритости, акцентира още българският президент.
Радев означи, че тези упоритости са заложени и в Римската декларация от 2017 година, както и в стратегическите документи на Европейски Съюз. Това значи Европа да играе мощна роля на международната сцена, само че, с цел да се случи това, трябват единни и ефикасни европейски институции, и най-много механизми, които да разрешават бързи и ефикасни решения, уточни българският държавен глава.
Той означи, че това значи да се съблюдават главните правила, върху които се гради Европейски Съюз - единството и солидарността. Трябва да спомагаме, при тази увеличена фрагментираност на Екологичен потенциал, по-бързо да преодолеем разликите си, да формираме ефикасни институции, да работим за обществено и икономическо доближаване сред Севера и Юга, Изтока и Запада, разяснява Радев и акцентира, че основа за това е и развиването на инфраструктурата в Източна Европа. По разнообразни планове, с цел да се изравни тази инфраструктура с инфраструктурата в западните страни, трябват към 500 милиарда евро и ние би трябвало да настояваме това да се случи - в противоположен случай постоянно ще има разделяне, уточни президентът.
Радев означи, че е значимо тази уязвимост, която имаме сега - от една огромна фрагментация, да я превърнем в преимущество. Защото в този фрагментиран Екологичен потенциал се усили представителността на по-широки публични групи, добави той и изрази вяра,че това ще увеличи доверието, тъй като тези хора няма да се усещат нечути и отхвърлени, както преди.
За да върнем доверието и да има вероятност Европа, би трябвало да работим по този начин, че хората в този парламент да надмогнат своето мислене като географски граници сред страните, да излязат от тези рамки и да мислят за европейските жители като цяла общественост, уточни президентът. Затова би трябвало по-голямо внимание и ние ще настояваме за кохезия и за всички начинания и стратегии, които водят към социално-икономическо доближаване, добави той.
Имаме съвпадащи или сходни позиции във връзка с проблемите на Европейски Съюз и неговото бъдеще, уточни Радев и означи сходните позиции, че оправянето с мигрантската рецесия има няколко съществени посоки - сигурна защита на границите, ефикасна политика на връщане и доста по-интензивна работа и помощ със страните на генезис.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР