Около час след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че

...
Около час след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Моят ред е утре, ваксината е "АстраЗенека"

Около час откакто Европейската организация по медикаментите разгласи, че имунизацията на „ АстраЗенека “ е задоволително сигурна, с цел да нямат хората терзания да я употребяват, английският министър председател Борис Джонсън даде брифинг, на който съобщи, че „ пътната карта към свободата “ зависи от сполучливото всеобщо имунизиране.

Борис Джонсън акцентира при започване на мнението на английския регулатор на медикаментите, което бе доказано през днешния ден и от Европейската организация по медикаментите, направила обзор във връзка на терзанията, че имунизацията на " АстраЗенека “ е причина за случаи на кръвни съсиреци.

" Оксфордската ваксина е безвредна, имунизацията на „ Пфайзер “ е безвредна. Това, което не е безвредно, е да се болестите с Covid, ето за какво е толкоз значимо да се имунизираме веднагаq щом ни пристигна ред. Моят ред е на следващия ден и центърът, в който отивам, сега употребява имунизацията на „ АстраЗенека “.

По другия наболял въпрос на деня, за намаляването на запасите от ваксина и възможното блокиране на износа на ваксини от Европейски Съюз, министър председателят сподели, че хората не би трябвало да имат терзания.

Ваксините са част от многонационални старания и са артикул на междуародното съдействие и Англия ще продължава да си сътрудничи с европейските ѝ другари, добави Джонсън.

Съобщенията по-рано, че от Индия е забавена доставката на 5 милиони дози ваксина на „ АстраЗенека “ и че националното опазване на здравето е уведомило клоновете си да не вършат резервации за имунизиране прз април, породи спекулации, че имунизирането с първа доза на хората под 50 години може да бъде забавено с към месец.

Властите обаче настояват, че даже и да има закъснение, всички пълнолетни ще получат първа доза до края на юли, както е по график.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР