Около 90 са констатираните нарушения в представените декларации за София-град.

...
Около 90 са констатираните нарушения в представените декларации за София-град.
Коментари Харесай

Шефът на СДВР каза как ще се проверяват влизащите в София коли след празника

Около 90 са установените нарушавания в показаните заявления за София-град. Това разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на брифинг от КПП-Равно поле, отдаден на обстановката по контролните пунктове към столицата.

Преди въвеждането на противоепидемичните ограничения на 17 април са излезли 60-70 000 автомобила, а броя след въвеждането на ограниченията достигнала към 16-17 000 автомобила. Всички заявления щели да бъдат сравнявани и проверявани.

Доста били тестваните заявления, а най-често фрапиращите нарушавания при показване на заявления от хората са за трудова ангажираност, само че при инспекция се установявало, че са регистрирани в бюрата на труда. Не е належащо да се показват неистинен документи, тъй като ще носят наказателна отговорност, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Хаджиев чака в следобедните часове да се ускори трафикът на влизащите в София. От през вчерашния ден са формирани две досъдебни производства - за нарушение на противоепидемичните ограничения и за разстройване на полицейска инспекция за осъществяване на надзор.

Той подсети, че от 17 април са въведени противоепидемични ограничения за влизане и излизане от София за всички хора, като се изключи товарните коли, коли със специфичен режим на придвижване и такива пренасящи хора, които имат потребност от здравна помощ и лекуване в здравно заведение.

Допуска се придвижването на коли, които правят ремонтно-аварийни действия. Освен с удостоверителен документ и персонална карта друга смяна нямало. Хората би трябвало да заявяват събитията, посредством които желае да влязат в София. Ако се окаже, че има разминаване в заявените условия ще бъдат формирани инспекции и ще бъдат докладвани в Районна прокуратура, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той предизвести хората да бъдат правилни и с цел да нямали проблеми с правораздаването, да внимават какво ще заявяват. Заповедта на министъра на опазването на здравето била настояща и редът за прекосяване е безусловно същият от 17 април.

Заповедта на министъра е наложителна както за полицията, по този начин и за хората. Тя е настояща за всички, ние ще я изпълняваме и имаме позиционирани сътрудници, които да управляват работата както на полицията, по този начин и на водачите, уточни основен комисар Георги Хаджиев.

Той заключи, че от през вчерашния ден имало нарушавания на накои от водачите като губене на самоконтрол и неподчиняване на полицейските разпоредби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР