Около 59,7 на сто от хората в Япония смятат, че

...
Около 59,7 на сто от хората в Япония смятат, че
Коментари Харесай

60% от населението на Япония иска отменяне на Олимпиадата в Токио

Около 59,7 на 100 от хората в Япония считат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото би трябвало да бъдат анулирани. Това сочат огласените през днешния ден резултати от двудневна национална анкета по телефона, проведена от японската осведомителна организация Киодо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към 25,2 % от запитаните са на мнение, че игрите би трябвало да се състоят, само че без фенове, а 12,6 на 100 се афишират за осъществяване на игрите при стеснен брой аудитория.

Резултатите от изследването са отражение на огромния песимизъм в обществото към двете спортни прояви, които бяха отсрочени от предходната година поради пандемията. Сега обаче, три месеца преди откриването на Олимпиадата, броят на инфектираните продължава да се усилва, а имунизационната акция върви доста постепенно, отбелязва Киодо.

Около 80 на 100 от участниците в анкетата споделят, че имунизацията се бави, а над 71 % са недоволни от работата на държавното управление за справяне с разпространяването на болестта. Одобрението за държавното управление на премиера Йошихиде Суга е 41,1 %, по отношение на 44,0 съгласно предходното изследване през април, а неодобрението се е нараснало от 36,1 до 47,3 %, съобщи Киодо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР