Около 51 000 украинци, пристигнали във Великобритания по схемата Домове

...
Около 51 000 украинци, пристигнали във Великобритания по схемата Домове
Коментари Харесай

Хиляди украинци остават без дом във Великобритания, изтича 6-месечният спонсориран престой

Около 51 000 украинци, пристигнали във Англия по схемата " Домове за Украйна ", са в края на обезпечения 6-месечен спонсориран престой и мнозина са загрижени за ориста им, заяви Би Би Си.

Британските спонсори се съгласиха да обезпечат леговище за най-малко 6 месеца и по данни на Би Би Си минимум за половината от украинците, пристигнали по тази скица, този период е изминал или ще изтече скоро.

Някои общини към този момент оповестиха, че част от украинците към този момент са останали бездомни, откакто са науснали домовете на своите спонсори. От държавното управление обявиха, че работят по въпроса за обезпечаване на други места за отсяда

Схемата, която бе стартирана през март, разреши на украинци, бягащи от войната с Русия, да дойдат на Острова, в случай че спонсори - организации или самостоятелни лица, се съгласят да им дадат заслон за най-малко 6 месеца, напомня.

Спонсорите получаваха финансово подучване от 350 паунда месечно, като някои общини усилиха тази сума в опит да насърчат домакините да удължат времето за престой. Това обаче не е национална политика, тъй че доста домакини и посетители нямат изясненост какви са проектите след приключването на 6-месечиня период.

Последните данни до 18 ноември демонстрират, че повече от 2000 украински фамилии с деца, както и 900 други украинци, към този момент са се записали в локалните общини като бездомни. Някои са бездомни, тъй като е развалена спонсорската договорка преди приключването на 6-те месеца, а други, тъй като са прекарали във Англия повече от 6 месеца и няма къде другаде да отидат. Предполага се, че този брой е надалеч от действителния, тъй като няма данни от доста общини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР