Около 5% от българските шофьори признават, че използват мобилни телефони,

...
Около 5% от българските шофьори признават, че използват мобилни телефони,
Коментари Харесай

Около 5% от шофьорите в България признават, че използват телефон зад волана

Около 5% от българските водачи признават, че употребяват мобилни телефони , до момента в който ръководят транспортни средства . В това число са включени и професионалните водачи, които правят публичен транспорт на пасажери с рейсове.

Статистиката е основана въз основата на извършеното национално проучване на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ /ДАБДП/, предоставена пред „ Българска телеграфна агенция “.

Данните демонстрират още, че броят на дейните водачи у нас е към 3 000 000 души . Близо 170 000 от тях намерено признават, че са подготвени и употребяват мобилни телефони по време на шофиране. Данните на някои преброителни местоположения демонстрират дял на водачите, употребяващи мобилен телефон, по-висок от 60% .

Агенцията напомня, че когато се разсейваме , до момента в който караме, рискуваме живота и здравето на всички участници в придвижването. Отклоняването на вниманието може да бъде образно, физическо, умствено и звуково . При всички случаи то може да повлияе на концентрацията ни зад кормилото, а от време на време единствено момент нехайство може да докара до случай с съдбовни последствия , изключително когато автомобилът се движи с висока скорост .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР