Около 347 000 електронни извинителни бележки на ученици са издадени

...
Около 347 000 електронни извинителни бележки на ученици са издадени
Коментари Харесай

Предстои въвеждане на извинителни е-бележки в детските градини и в яслите

Около 347 000 електронни извинителни бележки на възпитаници са издадени от 1 октомври до момента. Няма никакви съществени проблеми, заяви пред министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Според него същата технология може да бъде въведена и за детски градини, и ясли от следващата година. От идната образователна година към този момент няма да се носят и здравно-профилактични карти на хартия, разяснява още той. 

По тематиката за електронните предписания министър Йоловски заяви данни, съгласно които от края на 2022 година и началото на 2023 година, когато влизат в действие, към този момент са издадени над 38 млн. електронни предписания, като съвсем всички са изпълнени.  

Във връзка с въведените от 16 октомври т.г. „ бели “ предписания, с което всички медикаменти за лекуване на диабет и антибактериалните лекарствени артикули за систематична приложимост, се изписват единствено с електронно, министърът увери, че проблем с технологията няма. „ Има дребни елементи, които би трябвало да бъдат напаснати “, акцентира министърът. Според данните, които той показа, 65 % от издадените „ бели “ предписания към този момент са изпълнени. 

Хакерските офанзиви и DDoS офанзивите (атаки за отвод от услуга) са новото обикновено, готвим се интензивно са такива събития, уточни още Йоловски. 

„ Винаги може да се случи сходен случай, само че това не трябва да ни тормози, тъй като подхващаме нужните ограничения, тъй че няма загуба на данни “, увери министърът в отговор на въпрос дали се чакат офанзиви против държавни институции в навечерието на локалните избори. 

Той напомни, че към момента тече процесът и по сертификация на машините за гласоподаване. „ Когато се гласоподава с машини, всеки гласоподавател може да види върху разписката своя избор “, увери той за сигурността на процеса. Министърът акцентира, че в узаконяването са привлечени както специалисти от администрацията, по този начин и външните, с цел да може процесът да бъде оптимално сигурен и предпазен. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР