Около 300 състезатели по спортни танци от страната ще участват

...
Около 300 състезатели по спортни танци от страната ще участват
Коментари Харесай

Около 300 състезатели по спортни танци от страната ще участват в турнира за купа Шумен

Около 300 състезатели по спортни танци от страната ще вземат участие на 17-тия открит републикански шампионат по спортни танци за Купа " Шумен ", който ще се състои на 21 октомври в спортната зала " Младост " в регионалния град. Това заяви на Българска телеграфна агенция шефът на Младежкия дом в Шумен Румена Андреева. По думите й за поредна година, сходно на доста надпревари в Европа, шампионатът в Шумен дава опция в конкуренцията да вземат участие начинаещи и некартотекирани в клубовете по спортни танци в страната девойки и двойки.

Целта е да се разпространяват спортните танци и да се насърчи присъединяване на млади и без опит участници в надпревари, посочи Андреева. В шампионата ще имат опция да вземат участие деца, юноши, младежи, танцови двойки и девойки, които ще се съревновават в четири категории в разнообразни възрастови групи. Състезанието в шуменската спортна зала ще стартира в 12.00 часа.

В първата част на конкуренцията ще се състезават некартотикирани двойки и девойки, в шест възрастови групи. Следват две надпреварите за танцови двойки в разнообразни класове, а четвъртата и последна част от конкуренцията ще е за Купа " Шумен ". Награждаването на спечелилите ще се състои в спортната зала, в 20.00 часа.

Организатори на шампионата са Българската федерация по спортни танци, Общинският юношески дом в Шумен, локалният клуб по спортни танци " Фея- данс " и общинската администрация в регионалния град.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР