Около 300 000 фирми и организации у нас имат право

...
Около 300 000 фирми и организации у нас имат право
Коментари Харесай

Потребителите на ток имат два месеца да си изберат нов доставчик на електроенергия

Около 300 000 компании и организации у нас имат право да излязат на свободния пазар за ползване на електрическа енергия. Ако не го създадат до 10.09.20 година ще останат към досегашния си. Сред обектите, които могат да сменят доставчика си, са кафенета, заведения за хранене, търговски пунктове за бързо хранене, фризьори, даже детски градини и всички небитови консуматори, оповестява " 24 часа Пловдив ".
Изданието отбелязва, че от 01.10.20 година енергоснабдителните сдружения стопират да продават ток на контролираните цени. Новото условие е вписано, като смяна в Закона за енергетиката, обнародван в петък (26.06.20 г.). Дава се опция на крайните консуматори, въпреки всичко, в случай че не съумеят да намерят нов доставчик за времето от два месеца и половина, да останат към досегашния си за период до 30.06.21 година Токът обаче към този момент ще им се продава с типови контракти на пазарни цени, вместо на контролирани.
Енергодружествата в България - ЧЕЗ, “Енерго-Про ” и ЕВН - от своя страна, са задължени до 27.07.20 година да уведомят потребителите си, като им изпратят вести, че стопират доставките от 01.10.20 година Задължение на снабдителите на електрическа енергия е и да разгласяват на интернет уеб страниците си описи с небитовите си клиенти. Целта е да бъдат улеснени търговците, които ще насочат предложения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР