Около 200 милиона души в Индия участват в национална двудневна

...
Около 200 милиона души в Индия участват в национална двудневна
Коментари Харесай

200 млн. души стачкуват за по-високи минимални заплати в Индия

Около 200 милиона души в Индия вземат участие в национална двудневна стачка , която стартира във вторник по апел на редица национални профсъюзи против трудовите политики , признати от централното държавно управление. Това се оповестява от телевизионния канал NDTV, базирайки се на водачите на профсъюзите-организатори и представени от ТАСС.

Протестиращите желаят по-високи минимални заплати и пенсии в разнообразни промишлености , възстановяване на обществените условия, работни места за безработни младежи и редица други .

Стачкуващите упрекват държавното управление, че отхвърля да отбрани ползите на служащите . Някои селски и аграрни асоциации се причисляват към митингите.

В редица райони на страната протестиращите блокират железниците и автомагистралите . В областите Западна Бенгалия и Керала има конфликти с полицията .

Според индийските медии стачката може да засегне работата на градския, междуградския и железопътния превоз, банковия бранш, застрахователните компании и телекомуникациите .

В някои области се затварят учебни заведения и други просветителни институции . В градовете са затворени доста магазини и офиси .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР