Около 20 тона злато с пазарна стойност от 1,2 милиарда

...
Около 20 тона злато с пазарна стойност от 1,2 милиарда
Коментари Харесай

Турция е сред първите в света по залежи на злато

Около 20 тона злато с пазарна стойност от 1,2 милиарда $ и 3,5 тона сребърни запаси с пазарна стойност от 2,8 милиона $ са открити от компанията " Коза Алтън " в провинция Аъръ в Източна Турция, наоколо до Иранската граница, заяви министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк през вчерашния ден.

Министърът приказва по време на церемонията по първа копка на строителството на оборудването за рандеман на злато в региона, на което участва и министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Донмез.

Варанк уточни, че „ откритият резерват има доста по-богато наличие спрямо други сходни мини в страната “. Министърът означи, че този запас ще даде забележителен принос за стопанската система на страната, като добивът ще бъде осъществен по нова екологична технология. "

Очаква се компанията да влага общо 160 милиона $ в оборудването за рандеман на злато. Министърът съобщи, че Турция придава особено значение на развиването на миннодобивната промишленост, с цел да отговори на потребностите на възходящата стопанска система на Турция.

Страната има голям индустриален потенциал с размер на вложенията от 6 милиарда $, в който работят 13 000 души.

Турция е измежду дребното страни в света, които имат толкоз забележителен рандеман на злато, сподели той.

„ Сега Турция се подрежда на 12-то място в света по потвърдени златни запаси и когато погледнем капацитета, тя е измежду първите пет страни “, сподели Варанк.

Миналата година страната извлече 42 тона злато от 18 настоящи мини макар пандемията.

Варанк сподели, че проучвателните действия не престават в мината, която съгласно изчисленията има шестгодишен живот.

Министърът на енергетиката Донмез добави по време на церемонията: „ За 20 години сме произвели общо 382 тона злато. С това произвеждане на страната беше обезпечен данъчен приход, еднакъв на 76 тона злато. "

Донмез сподели, че задачата им е да произведат над 45 тона злато тази година и да доближат до 100 тона годишно за пет години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР