Около 20 общини ще се възползват от проекта за детската

...
Около 20 общини ще се възползват от проекта за детската
Коментари Харесай

До края на седмицата подписват договора за финансиране на детската болница в Бургас

Около 20 общини ще се възползват от плана за детската болница, откакто той бъде осъществен. Това разяснява зам.-кметът по бюджет и финанси в Община Бургас Красимир Стойчев пред БНР след общественото разискване на бюджета в общински съвет Бургас до края на тази година.

„ Ангажиментът по построяването е на Община Бургас. Има глоба за заем, който ние преговаряме, с цел да бъде взет. Държавата изцяло поддържа построяването на детската болница, в това число заложи 1,5 млн. лева в бюджета за 2023 година, които би трябвало да бъдат усвоени до края на годината “, сподели той.

Предстои тази седмица да бъде подписан договорът на Община Бургас с Европейската капиталова банка за финансиране на план „ Създаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “ Бургас “ и да стартира строителството.

Предвиденото финансиране за болничното заведение се обезпечава по няколко линии, разясни зам.-кметът Чанка Коралска.

„ Едната е заемът, който общинските съветници поддържаха и който доста скоро ще бъде финализиран. Втората – 1,5 млн. лева от Държавния бюджет, свързани с проектирането. Третата е интегрираната териториална инвестиция по Оперативната стратегия, която до 27 септември е срокът да подадем за интегрирана здравна грижа, където там приоритет и център е постройката на детската болница. На този стадий може да кажем, че имаме 100% обезпечено финансиране “, добави тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР