Около 20 000 семейства повече ще получават семейни надбавки за

...
Около 20 000 семейства повече ще получават семейни надбавки за
Коментари Харесай

20 000 семейства повече ще получават семейни добавки

Около 20 000 фамилии повече ще получават фамилни надбавки за деца от 1 януари поради променените правила, пресметна общественият министър Бисер Петков.

В утринния блок на Българска национална телевизия той напомни, че от идната година добавките ще се поставят и в случай че приходът на член от фамилията в сред 400-500 лева В тези случаи ще получава 80% от цялостната сума.

За фамилии с едно дете добавката е увеличена от 37 на 40 лв., с две деца от 85 на 90 лв.. Той сподели, че не са увеличени с по-голяма сума, тъй като сумата в бюджета на министерството за тази стратегия не е изменена.

Логиката е, че четиричленни фамилии с двамата родители със заплата до към междинната също ще има право на фамилно подкрепяне.

Брутният вътрешен продукт пораства изпреварващо по отношение на разноските на бюджета за обществените политики. Има изпреварващ растеж на приходите над разноските, което е позитивно от позиция на финансово стабилизиране на осигурителната система, добави Петков.

Социалният министър разяснява, че осигурителната система става малко по-автономна, което е задачата на нейното отделяне в независим фонд. По думите му бюджетът на държавното публично обезпечаване намира един баланс сред финансово стабилзиране на системата и повишение на адекватността на съществени социално-осигурителните заплащания.

Относно правото на инспекцията по труда да разгласи в неплатежоспособност на компания, която не изплаща няколко заплати на повече от 30% от работещите, той разяснява, че не е съществено да се счита, че инспекцията по труда ще може от първия ден след обявяване да предяви иск за произвеждане по неплатежоспособност, тъй като е нужна смяна в устройствения устав. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР