Около 20 000 души работят в свинекомплексите, които до момента

...
Около 20 000 души работят в свинекомплексите, които до момента
Коментари Харесай

20 000 души работят в заразените свинекомплекси

Около 20 000 души работят в свинекомплексите, които досега са наранени от чумата по свинете. Това сочат данните на КНСБ, разгласи пред Българска национална телевизия Светла Масилева, ръководител на федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието към КНСБ. Засега една част от работодателите считат да задържат работещите, само че не се знае какъв брой от тях ще бъдат освободени.
Припомняме, че при откриването на позитивни проби за чума даже при едно от животните, се постанова евтаназиране на всички свине в свинекомлекса.
Точната цифра на работещите ще стане ясна според от това до къде ще стигне болестта на заболяването и дали ще бъдат наранени и други свинекомплекси.
За страдание каквото и да е ситуацията, една част от тези 20 000 работещи, несъмнено ще останат без работа. Което значи, че ще са без обществено и здравно обезпечаване. В взаимозависимост по какъв начин са обезпечавани, ще отидат в бюрото по труда, предвижда Светла Василева.
Тя посочи, че към този момент няма данни за уволнени или съкратени хора от инфектираните ферми.
Василева е на мнение, че ограниченията на страната против заболяването са закъснели и подсети, че още преди две години от БАБХ предизвестиха за болестта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР