Около 16 % ръст на туристите отбелязва община Разлог през

...
Около 16 % ръст на туристите отбелязва община Разлог през
Коментари Харесай

Предстои промяна в наредбата за категоризация на туристическите обекти

Около 16 % растеж на туристите отбелязва община Разлог през предходната година. Туристите са привлечени от близостта до планината и минералната вода в региона. Най-много гости е имало от Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, се срещна по-рано през днешния ден с представители на туристическия отрасъл в Разлог, с цел да обсъдят проблемите в бранша и опциите за развиване на общината като целогодишен курорт.

Ангелкова разгласи, че следва смяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на обектите и се планува облекчение на административните условия за местата за настаняване и хранене. Тя съобщи още, че българските хотелиери към този момент ще могат да работят с Асоциацията на немските здравни каси, развивайки балнео и СПА туризъм.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Успяхме да имаме доверието в този лист тук-там за настаняване, които да подават и оферират такива услуги да бъдат включени и частни хотели. Условието е такова всички, които са включени в този лист, да дават отговор на 300% на условията за закона за туризма и на наредбата за узаконяване на бално и спа центове, като несъмнено и извикването е материалната база, която я има, да дава отговор на условията на немските здравни каси, само че те дават отговор на нашия закон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР