Около 150 машини почистват пътните настилки, където има снеговалеж, така

...
Около 150 машини почистват пътните настилки, където има снеговалеж, така
Коментари Харесай

Близо 150 машини почистват пътищата, където има снеговалеж

Около 150 машини почистват пътните настилки , където има снеговалеж , тъй че да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите. Сняг вали в областите Бургас, Велико Търново, Разград, Силистра, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/.

Заради снегонавяванията е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона по път III-358 Шипково-Рибарица в област Ловеч . За всички транспортни средства е лимитирано придвижването през Троянски проход . Ограничено е прекосяването през Айтоски проход в сектора Вресово-Добромир на коли над 12 тона , както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

От Агенцията приканват водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание , да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания . Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи и износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всеки може да получи настояща информация за пътната конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР