Около 1000 музиканти ще получат по 4350 лева (3250 лева

...
Около 1000 музиканти ще получат по 4350 лева (3250 лева
Коментари Харесай

Борисов обеща на 1000 музиканти помощ от пет минимални заплати

Около 1000 музиканти ще получат по 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки) като за задачата са планувани 4 267 000 лв.. Това стана ясно в събота по време на среща в Министерския съвет сред премиера Бойко Борисов и изпълнителите Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева, които показаха настояванията на музикалните създатели на свободна процедура в България. 

Средствата ще бъдат обезпечени още през идната седмица от Министерския съвет. Обезщетението се отпуска за интервала на пандемията, в който музикалният отрасъл е претърпял най-сериозни загуби.

" Уважаваме българските създатели, ценим труда и гений им и ще им помогнем в тази обстановка ", сподели Бойко Борисов. 

Премиерът акцентира, че ще бъде основана наложителна квота за лъчение на национална музика в българските държавни и частни радиа като това ще бъде заложено за осъществяване при идващ управнически мандат.

Относно правенето на указател на изпълнителите от музикалния отрасъл Борисов разяснява, че това е задача, която би трябвало да се извърши взаимно от министъра на културата и самите музикални реализатори.

По време на срещата бяха сложени и други съществени претенции на музикалния бранш – смяна на Закона за радиото и малкия екран, в който да се заложи наложителна квота за лъчение на българска музика като изискване за приемане на лиценз и основаване на професионален указател на музикалния бранш.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР