Около 1000 червени телефонни кабини във Великобритания се предлагат за

...
Около 1000 червени телефонни кабини във Великобритания се предлагат за
Коментари Харесай

1000 от червените телефонни кабини на Острова се предлагат за осиновяване

Около 1000 червени телефонни кабини във Англия се оферират за " осиновяване " на фона на все по-слабото потребление на публични телефони, съобщи ДПА. 

Първата от фамозните английски червени телефонни будки е проектирана от архитекта сър Джайлс Гилбърт Скот за конкурс през 1924 г. 

През последните години, поради че 98 % от пълнолетното население на Острова към този момент употребява мобилни телефони, както и поради подобряването на мобилното покритие, използването на публични телефони внезапно спада. В страната са останали към 20 000 такива апарата, близо 3000 от които са сложени в обичайни червени будки. Телефонните кабинки доближиха най-големия си брой от към 100 000 през 90-те години.

 
Сега телекомуникационният оператор Би Ти (BT) приканва локалните общности да се включват в програмата му за " осиновяване ", с цел да подкрепят потреблението им за други цели.

Откакто Би Ти стартира програмата " Осинови телефонна будка " през 2008 година над 7200 кабинки са били поети от локални общности за по едвам 1 лира всяка. Те могат да бъдат " осиновявани " от общински и енорийски препоръки, както и от регистрирани благотворителни сдружения.

През годините станалите непотребни кабинки са били " осиновявани " и преоборудвани за голям брой цени - от дефибрилатори и библиотеки до мини арт-галерии и локални музеи. 

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР