Беларуските власти осъдиха известна дисидентска рок група, като определиха бандата

...
Беларуските власти осъдиха известна дисидентска рок група, като определиха бандата
Коментари Харесай

Осъдиха беларуска рок банда за екстремизъм

Беларуските управляващи осъдиха известна дисидентска рок група, като дефинираха бандата и тримата ѝ членове като " екстремисти " и ги осъдиха на две години изправителен труд, предават Асошиейтед прес и БНР.

Това е следващият случай на продължаващите от години репресии против инакомислието в Беларус, показва организацията. Членовете на Низкиз Александър Илин, Сяргей Кулша и Дмитри Халякин бяха упрекнати, че са възнамерявали и организирали дейности в тежко нарушаване на публичния ред.

През 2020 година, когато Беларус бе разтресен от всеобщи митинги след противоречивото преизбиране на президента Александър Лукашенко за шести мандат групата издаде песента " Правила ", която се трансформира в химн на митингите.



В допълнение към присъдата групата и музикантите са включени в регистъра на екстремистите, което на процедура значи възбрана на песните им, както и гонене на почитателите им.

Ето и друга ария на групата, която може да се каже, че се родее много с британците Keane и - меко казано - не наподобява изключително застрашителна.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР