180 ученици от 3 столични гимназии разгледаха днес с голям

...
180 ученици от 3 столични гимназии разгледаха днес с голям
Коментари Харесай

180 ученици от 3 гимназии - в най-големите съд и прокуратура

180 възпитаници от 3 столични гимназии разгледаха през днешния ден с огромен интерес Софийската районна прокуратура и Софийския районен съд. Денят на отворените порти бе във връзка 145 години от приемането на Търновската конституция. Тийнейджърите от 8, 9 и 10 клас от Софийска професионална гимназия „ Княгиня Евдокия “, 123 СУ „ Стефан Стамболов “ и от Професионалната гимназия по екология и биотехнологии „ Асен Златаров “ бяха посрещнати от зам.-председателя на СРС арбитър Мария Дончева, арбитър Николай Василев и прокурор Ралица Първанова.

Магистратите описаха на учениците по кое време и къде е призната Търновската конституция, че конституцията е най-върховният закон. Обясниха им по какъв метод се трансформира и че скоро беше изменена.

Магистратите приказваха пред децата за правилото на разделяне на управляващите, каква е ролята на трите управляващи, като обърнаха внимание на правосъдната власт. Прокурор Ралица Първанова описа на децата каква е функционалността на прокуратурата, а арбитър Николай Василев им изясни за функционалностите на съда. Двамата дадоха разнообразни образци на закононарушения, осъществени от малолетни лица и обясниха на учениците след каква възраст носят наказателна отговорност.

По време на събитието децата засегнаха тематиката за известните персони, които бяха упрекнати за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Магистратите им обясниха, че за тези закононарушения законът планува наказване „ отнемане от независимост “ и приканиха учениците да не подражават на такива лица и да не взимат неприятния образец.

Съдия Василев описа на учениците за дело с присъединяване на малолетно лице, което е продавало опиати, а прокурор Първанова изясни, че даже носенето на „ неразрешени субстанции “ е наказуемо, оповестяват през днешния ден от пресслужбата на СРС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР