Около 100 деца в Индонезия са починали след приема на

...
Около 100 деца в Индонезия са починали след приема на
Коментари Харесай

След смъртта на около 100 деца: Индонезия спира продажбата на течни лекарства


Около 100 деца в Индонезия са умряли след приема на течни медикаменти. Те са получили увреждане на бъбреците. Затова Индонезия не разрешава продажбата на течните лекарства.

продажбата на всички течни медикаменти без рецепта след гибелта на към 100 деца. Децата, множеството от които са на възраст под пет години, са умряли през последните няколко месеца в резултат на увреждане на бъбреците, заяви министърът на опазването на здравето Буди Гунади Садикин.

" По време на следствията министерството откри, че бебетата, страдащи от остро бъбречно увреждане, са погълнали три рискови химикала - етиленгликол, диетиленгликол и етиленгликол бутил етер ", сподели Садикин. Трите субстанции са примеси от безопасен полиетиленгликол, който се употребява в доста течни медикаменти, с цел да се обезпечи по-добра разтворимост на съставките.
Редакцията предлага
Повече от 200 случая на бъбречна непълнота

От януари насам в 20 провинции на островната страна са регистрирани над 200 случая на остра бъбречна непълнота. Особено от август насам броят им се е нараснал доста. Освен това е допустимо да има огромен брой нерегистрирани случаи, сподели министърът.

Родителите, чиито деца незабавно се нуждаят от медикаменти под формата на сироп, бяха призовани да се извърнат към педиатър.

Смъртни случаи и в Гамбия

Подобни смъртни случаи е имало и в Гамбия:  В предварителния отчет от следствието гамбийската полиция съобщи, че гибелта на децата в резултат на остро бъбречно увреждане е обвързвана със сиропи за кашлица, създадени в Индия и импортирани посредством американска компания.

Миналата събота президентът на Гамбия Адама Бароу също по този начин приключи лиценза на индийския фармацевтичен производител “Maiden Pharmaceuticals Limited ”, за който имаше съмнения. Според СЗО за сиропите за кашлица и настинка, продавани в Гамбия, също има съмнения, че предизвикват остра бъбречна непълнота. С оглед на събитията в Гамбия Индонезия също стартира да проверява дали смъртните случаи на индонезийски деца могат да бъдат свързани с продуктите на въпросната фармацевтична компания.

След смъртните случаи в Гамбия Индия към този момент спря производството в завода на “Maiden Pharmaceuticals ”.

***

Вижте и тази галерия от нашия списък: 

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР