Около 10 пътноподдържащи фирми, държавното дружество Автомагистрали“ с всичката си

...
Около 10 пътноподдържащи фирми, държавното дружество Автомагистрали“ с всичката си
Коментари Харесай

Зам.-министър Христов уверява: Бързо ще възстановим разрушените от наводненията мостове

Около 10 пътноподдържащи компании, държавното сдружение „ Автомагистрали “ с всичката си налична техника, както и мобилните групи на Националното тол ръководство са на място и оказват помощ в почистването и възобновяване на транспортния достъп в засегнатите от водното злополучие обитаеми места в Карловско. Възстановили сме го на множеството места. В околните дни се чака да има съответни стойности на вредите. Техниката се мести от едно обитаемо място в друго по отношение на потребностите на инфраструктурата.

„ Стремим се допустимо най-бързо да стартира работата по създаване на мостовите уреди в наводнените обитаеми места. “

Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов в предаването „ Тази заран “ по БТВ.
Ако работим с темповете от последните дни, до два месеца може би ще върнем естествения темп на живот в засегнатите обитаеми места. Направили сме всичко, което зависи от Министерство на регионалното развитие, увери той.
Другата седмица се чака да бъде пусната за придвижване лявата тръба на тунел „ Ечемишка “ на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна, а до края на месеца би трябвало да е подготвена и едната тръба на тунел „ Витиня “. Има ангажимент от страна на пътния отрасъл за зимното поддържане на републиканските пътища, стана ясно от думите на Христов.

 

Вървят процедури по Закон за обществените поръчки за зимно поддържане за 1 сезон и настрана за пътноподдържане за три години. За всички поръчки има от един до трима претенденти. Това значи, че сме си свършили работата по този начин, че да бъдат привлекателни за строителните компании, подчертава още той. И прикани компаниите за национално отговорно отношение по отношение на поддържането на републиканската пътна мрежа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР