Оказва се, че всичко се определя и зависи от гените Кафето

...
Оказва се, че всичко се определя и зависи от гените
Кафето
Коментари Харесай

Защо кофеинът не влияе на някои хора?

Оказва се, че всичко се дефинира и зависи от гените

Кафето е една от най-предпочитаните ободряващи питиета, като хората, които го пият всекидневно са към 83% от популацията в международен мащаб. 

Независимо по какъв начин се приема кафето ( чисто, с мляко, захар и т.н) и какъв брой постоянно се употребява ( единствено заран, следобяд или целодневно ), съгласно едно изследване, извършено през 2015 година от Харвардския университет, по какъв начин кофеинът въздейства на организма се дефинира от ДНК-то на всеки човек. 

В изследването са взели присъединяване повече 120 000 души, които са описали по какъв начин и какъв брой постоянно одобряват кафе, след което ДНК-то им е било сканирано. Обработката на резултатите е посочила, че има 2 гена, които дефинират по какъв начин кофеинът се всмуква и разгражда от организма и до какъв брой подтиква нервната система. 

Когато пиете кафе, то попада в кръвта ви посредством стомаха и стартира да циркулира в тялото ви. След това се свързва с редица рецептори, множеството от които се намират в мозъка ви. И защото всеки организъм е неповторим, рецепторите на всеки човек са разнообразни,  защото се дефинират от гените му . Следователно методът по който кофеинът се свързва с тези рецептори е безусловно самостоятелен и по този начин кафето въздейства по друг метод на обособените организми.

Веднъж свързал се с тези рецептори, кофеинът продължава своя път и доближава черния ви дроб , където се разгражда. Ензимите в черния дроб, които всмукват храната и напитките, които приемате, се дефинират още веднъж от вашето ДНК.  Бързината с която вашия организъм разгражда кофеина зависи точно от тези ензими, а при всеки човек те работят с друго движение. 

Това обяснява за какво някои хора пият кафе в 9 часа сутринта и до следобеда към момента усещат резултата му, а други може да пият по 5 кафета дневно без това да въздейства на силата им.

 Защо кофеинът не въздейства на някои хора?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР