Оказва се, че в дома си имате няколко много опасни

...
Оказва се, че в дома си имате няколко много опасни
Коментари Харесай

Тези 9 неща могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом!

Оказва се, че в дома си имате няколко доста рискови движимости и артикули, които могат да съсипят жилището за секунди. Дори не подозирате, че някои от тях може да ви докарат големи главоболия и напълно леко нехайство, ще изгори дома ви до основи… безусловно.
Добре е всеки да е наясно с тези артикули, с цел да защищити жилището си. В идващите редове ще ви издадем кои са тези 9 движимости, които ще съсипят всичко у вас и може да ви оставят на улицата. Съветваме ви да не подценявате препоръките ни.
Брашно
Малко хора знаят, че брашно, разпръснато във въздуха, при контакт с огън, може да докара до детонация. Причината е, че въпросните въглехидрати горят доста бързо и интензивно. Разбира се, с цел да се получи покруса, концентрацията на брашно във въздуха би трябвало да доближи невъобразими размери, само че въпреки всичко не трябва да забравяте да взимате защитни ограничения.
Портокали
Знаете ли, че обичаните цитрусови плодове може да провокират пожар? Плодът в огромни количества съдържа вещество, което дава на портокаловата коричка остра и трайна миризма. То се разпалва за секунди. Може да ги употребявате за разпалка по време на пикник или екскурзия, несъмнено ще се учудите какъв брой елементарно пламват.
Захар и фалшификация
Захарта се състои в 97,7% от въглехидрати, които автоматизирано основава голям риск. При мощна жега тя просто се възпламенява. При някои подправки, в това число канелата, лютият червен пипер и чесънът се съдържат запалими субстанции.
Закуски
Виждали ли сте в миналото по какъв начин горят картофените резанчета чипс? Вярвайте ни, тази панорама несъмнено доста ще ви изненада. Има и други закуски, които са елементарно запалими. Дръжте пуканките, сиренките и другите закуски надалеч от огъня.
Дезинфектиращ гел
Тези гелчета нормално съдържат етилов алкохол – вещество, характеризиращо се с висока запалимост. Важно е да го държите надалеч от огън.
Сметана
Тя е доста елементарно запалима и вероятността да се стигне до пожар е много огромна. Всичко се дължи на хранителната добавка натриел алуминосиликат, който се съдържа в продукта и има горими свойства.

Лак за обувки
Повечето такива артикули съдържат както естествени, по този начин и синтетични съставни елементи, в това число и нафта и терпентин – запалими петролни артикули. В средствата за поддържане на черни обувки пък има друга заплаха – прахуляк от въглен, който гори много красиво.
Пластмасови контейнери
Всички артикули, направени от този материал, са силнозапалими.
Лак за нокти и ацетон
Тези известни козметични артикули са безусловно натъпкани със запалими субстанции. Етил, бутилацетат – тези съставни елементи се разпадат единствено за секунда. Ацетонът е друга евентуално рискова съставна част. Не единствено самата течност е запалима, само че и нейните пари.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР