Окъпани в цветни илюминации, със светещи пръчки и със слушалки,

...
Окъпани в цветни илюминации, със светещи пръчки и със слушалки,
Коментари Харесай

Кентърбърийската катедрала се превърна в дискотека, в която звучи богохулен рейв

Окъпани в цветни илюминации, със светещи пръчки и със слушалки, които пускат музика от 90-те години непосредствено в ушите им, стотици хора танцуваха до късно предишния четвъртък в катедралата в Кентърбъри
В една от най-старите и значими катедрали в Обединеното кралство се организираха две " тихи нощни заведения " на тематика 90-те години на предишния век - ход, който се оказа известен измежду посетителите, само че провокира отпор от страна на някои християни, съгласно които нощните заведения нямат място в катедралата.

Окъпани в цветни илюминации, със светещи пръчки и със слушалки, които пускат музика от 90-те години непосредствено в ушите им, стотици хора танцуваха до късно предишния четвъртък в катедралата в Кентърбъри, Кент, написа CNN.
 Снимка: Chapter of Canterbury Cathedral
Основана през 597 година, катедралата е седалище на най-високопоставения английски свещеник - архиепископа на Кентърбъри, началник на международната англиканска общественост.

В обществените медии катедралата споделя за основаната " фантастична атмосфера ", а друга дискотека е планувана за петък вечер.

Говорител на катедралата декларира пред CNN, че " големият отзив е позитивен, като доста хора споделят какъв брой са удовлетворени, че катедралата е хазаин на подобен тип събитие ", като прибавя, че 3000 билета за събитието са били разпродадени за часове.

Деканът на Кентърбъри, многоуважаемият доктор Дейвид Монтейт, декларира в изказване, че дискотеката " изрично не е " рейв пред олтара ", като прибавя, че тя ще бъде " подобаваща и уважителна за катедралата ".

Междувременно преди броени дни протестиращи застанаха пред катедралата и приканиха дискотеката да спре, а петицията против събитието, почнала през октомври, събра повече от 1700 подписа за един следобяд.

В нея се приканва архиепископ Джъстин Уелби " да не осквернява това свято място " с дискотека и се споделя, че това би посочило, че " християните не одобряват вярата си и светите места съществено ".

Монтейт акцентира, че " катедралите постоянно са били част от живота на общността по метод, който е доста по-широк от главната им устременост като центрове за християнско поклонение и задача ".
 Снимка: Getty Images
" Независимо дали хората избират да дойдат в Кентърбърийската катедрала най-вече като поклонници, гости на забележителности или участници в нашите събития... постоянно е радостно да ги виждаме да откриват това необикновено място отначало и по свои лични условия ", прибавя той.

Инициаторът на нощните заведения, Silent Discos in Incredible Places, към този момент е провел сходни събития в няколко други английски катедрали, като съобщи в Инстаграм, че работи с повече от половината от огромните катедрали в страната.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР