Охрана изведе Лютви Местан от залата на окръжния съд в

...
Охрана изведе Лютви Местан от залата на окръжния съд в
Коментари Харесай

След скандал изведоха Местан с охрана от съдебната зала

Охрана изведе Лютви Местан от залата на окръжния съд в Кърджали, където се гледа следващото съвещание по делото за злополуката, станала край момчилградското село Загорско, при която почина 6-месечно бебе. 

Инцидентът, при който колата, ръководена от бащата на починалото момиченце, се удари с лекия автомобил на водача на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април 2019 година При опит на Местан, който бе зад кормилото на " Фолксваген Фаетон ", да се включи в основния интернационален път за Гърция последва конфликт с " БМВ " -то, движещо се от Кърджали по посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".

Зад кормилото е бащата Юсеин , в автомобила са брачната половинка му Емине и двете им деца. 6-месечната Еджрин почина на място, а родителите и по-голямото ѝ братче бяха превозени в болница. Няколко часа след случая Лютви Местан беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел при несъобразителност.

По-късно обаче обвиняване бе повдигнато и против бащата Юсеин Ахмед, който застана пред магистратите като съпричинител на злополуката. Той е упрекнат за това, че при ръководство на БМВ 318, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Местан, е направил злополука. 

Делото се гледа за повторно от Окръжния съд в Кърджали, откакто предходната година първият състав го върна на прокуратурата за премахване на позволени в хода на досъдебното произвеждане основни нарушавания на процесуалните правила.
Поредно съвещание по делото за злополуката с присъединяване на Лютви Местан
Поредно съвещание на Окръжния съд в Кърджали по делото за тежката злополука преди две години с присъединяване на някогашния водач на ДОСТ Лютви...

Днес в правосъдната зала Лютви Местан беше предизвестен от съдията Георги Милушев няколко пъти да не нарушава реда в залата, с цел да не бъде отхвърлен от съвещание, заяви " 24 часа ". До изгонването на някогашният политик се стигна, откакто той стартира да задава многочислени въпроси на движимостите лица, изготвили автотехническата експертиза за злополуката.

" Достатъчен ми е прокурорския произвол, с цел да бъда подложен и на правосъден ", репликира Лютви Местан съдията, който изиска да престане с въпросите. Магистратът прикани някогашния политик да напусне залата, а откакто не го направи, Местан беше изваден от правосъдната защита.

Последва реакция на бранителите на обвинения, които желаеха съдията и правосъдният състав да си създадат отказ с претекст, че са нарушени правата на клиента им.

След малко съвещание настояването беше отхвърлено с претекст, че то е безпричинно, голословно и в несъгласие на закона.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР