Огромно закъснение на бързия влак София – Бургас. Прегазен мъж

...
Огромно закъснение на бързия влак София – Бургас. Прегазен мъж
Коментари Харесай

Инцидентът с прегазения мъж спря за часове експреса София - Бургас

Огромно забавяне на бързия трен София – Бургас. Прегазен мъж стана повода експресната комбинация да престои часове наред край Пловдив. Това докара до забавяне и в противоположния курс от Бургас за София.

Докато трае огледът на случая, на хората, пътуващи по направлението София-Бургас, се наложи тук край Пловдив да престоят пет часа на релсите в горещото време. От държавните железници се бяха погрижили да обезпечат вода на пасажерите. Влакът, под който се е хвърлил 58-годишният мъж, е експресната комбинация " Слънчев бряг “ и тя развива скорост сред 100 и 130 км в час.

В 6.35 ч. по постоянното си разписание от столицата в посока Бургас потегля бързият трен " Слънчев бряг “, малко преди гара Пловдив обаче машинистът вижда ненадейно изскачащ на релсите мъж.

" Легна на релсите пред нас, към 50-годишен мъж. 200 метра преди него свирихме, задържахме, само че го сгазихме поради високата скорост...между 100 и 130 ", изясни той.

Българска национална телевизия: За първи път ли ви се случва сходен случай?

" За страдание не. Не е за първи път ", отговори машинистът.

Разследването продължава, само че по първични данни се касае за самоубийство.

" Предприемат ненадейно прекъсване на влака, само че все пак го прегазват. Тези, които пожелаха – към 20 индивида благодарение на транспортната бригада и моя помощ – свалихме ги от единия трен и ги прекачихме на другия – персонално съм качвал багажите с шеф влака и кондуктора ", сподели контрольор Йордан Йорданов, който е гл. контрольор в НКЖИ.

Инцидентът провокира съществено закъснение на разписанието.

" Ако пристигнем по-късно от 7.00 ч., би трябвало да стигнем до Приморско и рейсовете като са до 7, а и нямаме непотребни средства, с които да си платя такси ", описа Янка Цанова.

" Мина един трен и взеха пасажерите, които са за най-близките точки ", добави Калоян.

Българска национална телевизия: А вие за какво останахте тук?

" Защото би трябвало да пътувам за Ямбол и ни споделиха да останем в същия трен. Явно няма да ни прекачват нас ", отговори той.

Хората, които са изпуснали значими транспортни връзки и прекачвания поради огромното закъснение на влака София-Бургас, ще бъдат обезщетени, твърдят от БДЖ.

" Има такива ограничения – със даване на билет по избор за пътешестване ", сподели Антон Чардаков, началник на отдел " Оперативна активност и обслужване “ – отделение за пътнически транспорти Пловдив.

Въпреки дългия престой е нямало напрежение измежду пасажерите. Климатичната апаратура във влака е работила, споделиха пътуващи.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР