Огромно частно имение е построено върху магистралния водопровод, който захранва

...
Огромно частно имение е построено върху магистралния водопровод, който захранва
Коментари Харесай

Незаконен строеж построен върху централен водопровод


Огромно частно имение е издигнато върху магистралния тръбопровод, който зарежда над 120 хиляди поданици във Велико Търново и 14 обитаеми места в района.
ВиК "Йовковци “ и Община Велико Търново настояват, че разбрали за това на 10 март, когато до солидната ограда на имението в село Присово стана крупна повреда на водопровода. Водоснабдителното сдружение и общината започнаха инспекция по какъв начин се е стигнало до противозаконните градежи.

"Подобно строителство е неприемливо. Ако повредата беше вътре в частния парцел, щяхме да влизаме с полиция и прокурор “, съобщи за "Хоризонт “ основният инженер на ВиК "Йовковци “ Илия Сирмов.

"Каквото се окаже, че е издигнато нелегално върху сервитута на основния тръбопровод, ще бъде съборено “, даде обещание заместник-кметът по строителството и сигурността проф. Георги Камарашев.

В 2 часа през нощта на 10 март в село Присово мазета магистралният тръбопровод, снабдяващ остарялата столица, още два града и 12 села с вода от язовир "Йовковци “. Крупната повреда, която остави за близо денонощие над 120 000 поданици без вода, се случи на няколко крачки от солидната ограда на частно имение. При изкопите и ремонта се видя, че разкритата за реорганизация тръба идва от двора на първокласен частен комплекс, което е жестоко законово нарушаване.

"ВиК Йовковци “, в което страната има 51%, и Община Велико Търново започнаха инспекции по какъв начин върху трасето на магистралния тръбопровод и неговия сервитут е изработен градежът, защо са издадени позволения за градеж и какво се е случило през годините.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова. /bnr.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР