Огромно частно имение е построено върху магистрален водопровод, койтозахранва над

...
Огромно частно имение е построено върху магистрален водопровод, койтозахранва над
Коментари Харесай

Частно имение построено върху магистрален водопровод

Огромно частно имение е издигнато върху магистрален тръбопровод, койтозахранва над 120 000 поданици във Велико Търново и 14 обитаеми места в района, заяви БНР.

От ВиК "Йовковци " и от Община Велико Търново настояват, че разбрали за този факт на 10 март. Тогава до солидната ограда на имението в село Присово стана огромна повреда на водопровода. От Водоснабдителното сдружение и от общината започнаха инспекция по какъв начин се е стигнало до противозаконните градежи.

"Подобно строителство е неприемливо. Ако повредата беше вътре в частния парцел, щяхме да влизаме с полиция и прокурор ", съобщи основният инженер на ВиК "Йовковци " Илия Сирмов пред публичното радио.

Заместник-кметът по строителството и сигурността проф. Георги Камарашев даде обещание, в случай че нещо се окаже нелегално издигнато върху сервитута на основния тръбопровод да бъде съборено.

Само три водоноски обслужват останалия без вода Велико Търново

14 селища в района са без питейна вода поради повреда на магистралнен тръбопровод край село Присово

Припомняме, в 2 часа през нощта на 10 март в село Присово мазета магистралният тръбопровод. Той доставя Велико Търново, още два града и 12 села с вода от язовир "Йовковци ".

Почти денонощие над 120 000 поданици бяха без вода. Пробивът бе на няколко крачки от солидната ограда на частно имение. При изкопите и ремонта се видя, че разкритата за реорганизация тръба идва от двора на първокласен частен комплекс, което е жестоко законово нарушаване.

Държавата взе участие с 51% във "ВиК Йовковци ". От сдружението и от общината ревизират по какъв начин върху трасето на магистралния тръбопровод и неговия сервитут е издигната постройката, защо са издадени позволения за градеж и какво се е случило през годините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР