Огромният хотелски комплекс Сънсет Ризорт в Поморие, известен в града

...
Огромният хотелски комплекс Сънсет Ризорт в Поморие, известен в града
Коментари Харесай

Огромният хотелски комплекс Сънсет Ризорт в Поморие фалира

Огромният хотелски комплекс " Сънсет Ризорт " в Поморие, прочут в града като " Холандското населено място ", няма да работи през идващия летен сезон, заяви на среща с представители на туристическия отрасъл кметът Иван Алексиев.
„ Това ще бъде съществено предизвикателство през летния сезон на 2023 година. Холандското населено място банкрутира! 3 000 кревати са заключени, няма да работи “, съобщи Алексиев.
По думите му, това ще има изключително отрицателен резултат върху развиването на туризма в Поморие и най-много върху квартал „ Св. Георги “.
" 450 – 500 души към този момент са освободени, доколкото ми е известно. Това е разследване на несъответстващата държавна политика в региона на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме кавги – не могат да се схвана за тока, не могат да се схванат за водата, за общите елементи ", твърди Иван Алексиев.
През миналия летен сезон в община Поморие са посрещнати 51 064 български туристи, излиза наяве от направения от администрацията разбор на летните месеци.
Голяма част от българските туристи обаче са били в града за по този начин наречените дълги уикенди – петък, събота и неделя, без да генерират съществени доходи за локалната стопанска система, настояват хотелиерите пред Българска телеграфна агенция.
Изненадващо в Поморие регистрират спад в броя на туристите през август. Но през юни растежът е със 106 на 100 - по отношение на данните за предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР