Огромни щети за земеделските производители в Свищов и региона нанесе

...
Огромни щети за земеделските производители в Свищов и региона нанесе
Коментари Харесай

Земеделците в Левски и Свищов искат държавата да осигури защита от градушки

Огромни вреди за земеделските производители в Свищов и района нанесе вчерашната стихия. Земеделските региони към този момент се възвръщат, само че единствено от забележимите провали.Стихиите са унищожили през последните три дни към 70 000 декара обработваема повърхност, наранени са посеви със слънчоглед, царевица и пшеница. Повечето от тях не могат да бъдат пресяти, тъй като към този момент са достигнали стадий на зрялост.Загубите са за стотици хиляди левове.Това е един от главните поминъци на хората в община Свищов.

Районът няма отбрана срещу градушки, което провокира недоволството на земеделците.

„ Ние застраховаме всичко, само че застраховката не ни оказва помощ изключително. Предпочитаме страната да направи нещо, с цел да няма градушки”, декларира Александър Веселинов от град Левски.

„ Няма полигони за градушки наоколо до нас. От 2013 година ме бие градушка. Единственият пропуск е 2015-а”, поддържа го сътрудника му Красимир Петров.

„ Трябва да се работи за политики на предварителни защити от бедствията”, приканват заключават земеделците и заключават, че при тях „ градушката към този момент не е особеност, а годишен факт”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР