Огромни щети в различни части на страната след бурята, която

...
Огромни щети в различни части на страната след бурята, която
Коментари Харесай

След градушките у нас: Хората масово нямат застраховки и разчитат на държавата

Огромни вреди в разнообразни елементи на страната след бурята, която се развихри нощес. Хиляди къщи и стотици коли пострадаха от градушката в Червен бряг. Десетки са сигналите за паднали дървета и изпочупени коли в Пловдив. Силна стихия, съпроводена с градушка, наводни улиците на Мадан този следобяд.

Бурята в Червен бряг стартира в късния следобяд през вчерашния ден и продължава по-малко от половин час. Ледените топчета тук-там са били с размери на пестник. Няма потърпевши хора, само че вредите са големи.

За да сменят изпочупените стъкла по колите си, жителите са принудени да пътуват до Враца или до Плевен. Оказва се, че в тези сервизи записват към този момент за края на другата седмица.

В града беше призован общинския спешен щаб. Открита е и телефонна линия за сигнали от жителите.

Силна стихия, съпроводена с градушка, наводни улиците на Мадан следобяд. Поройният дъжд за минути трансформира улиците в реки.

Бурята е предизвикала запушване на шахти. С помощта на пожарната всички улици към този момент са отводнени, а ситуацията се възстановява, заяви кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Щетите от пороя занапред ще се откриват.

В Пловдив сигналите за вреди по колите след снощната стихия са десетки. Гражданска отбрана и пожарната работа са реагирали на над 70 сигнала. Мобилизирана е цялата налична общинска техника за почистване на тротоари и улици от падналите клони.

Доста дървета имаше паднали, много коли има повредени – смачкани капаци, счупени прозорец, сподели Георги Стаменов, кмет на регион „ Централен “ - Пловдив.

Тази заран Явор Симеонов трябвало да пътува за Панагюрище. Когато излиза от вкъщи си обаче, заварва новата си кола изпочупена от паднало дърво.

Дървото е нарязано на части, само че като изключим това, друго не е направено.Тази заран викнах пожарната, само че като пристигнаха тук, споделиха, че дървото към този момент е нарязано и разчистването е ангажимент на жителите. Направиха няколко фотоси и споделиха да се обадя в общината да си извадя протокол за произшествието, споделя Явор.

Заради многото потърпевши коли,сервизите в Пловдив не могат да смогнат с работата.

Постоянно имаме запитвания, доставчиците на стъкла дори не могат да смогнат, споделя Атанас Атанасов – шеф на сервиз за промяна на автостъкла в Пловдив.

Обезщетение от застрахователите за нанесените от бурята вреди върху колите ще получат тези, които имат застраховка " Автокаско ".

За страдание, единствено клиентите, които имат каско, биват обезщетявани, тези които имат " Гражданска отговорност " - това няма по какъв начин да бъде покрито, споделя Иван Петков, осигурител.

Ако автомобилът няма автокаско, опцията е хората да предявят иск за обезщетение от общината.

Какви са аргументите за тези естествени бедствия и какво време следва - вижте повече от сниноптика на Българска национална телевизия Христина Балинска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР