Огромна промяна в сферата на мрежовата инфраструктура е в ход

...
Огромна промяна в сферата на мрежовата инфраструктура е в ход
Коментари Харесай

Сбогом на кабелите: Бизнесите все повече залагат на мобилната свързаност

Огромна смяна в областта на мрежовата инфраструктура е в ход в огромните компании - мобилната съгласуваност стартира да измества обичайните кабели. Масовото нахлуване на 5G, новите програмни интерфейси (API) и подобренията в сигурността спомагат доста за това, излиза наяве от разбор на GlobalData.

" Безжичните технологии обичайно са " втора цигулка " след обичайна съгласуваност в enterprise среда - употребявани са най-много като авариен вид. Постепенното насърчаване на 5G Standalone (5G SA) мрежи, обаче е скок напред във връзка с потенциала и програмируемостта на безжичните мрежи ", показват специалистите.
 Наблюдава се удивително развиване на 5G мрежите у нас
Наблюдава се удивително развиване на 5G мрежите у нас

Това дава спомагателни благоприятни условия както на телекомите, по този начин и на техните клиенти

Гари Бартън от GlobalData добавя: " Свързаността без кабели има мощно обръщение, което е привлекателно за бизнеса от доста време. Wi-Fi от дълго време задмина LAN мрежите, а към този момент виждаме сигнали, че безжичната съгласуваност може да завладее и WAN сферата. Сигурността остава най-голямата преграда ".

Мобилната съгласуваност е обвързвана със обилни провокации поради теоретичната опция чувствителни данни да бъдат неоторизирано достъпени отвън корпоративната среда. Именно в тази връзка GSM асоциацията и телекомите създават и внедряват цялостни решения, които разпознават както устройството, по този начин и SIM картата за да се пресече т.нар " клониране " на хардуера, който открива сигурна връзка.

Това се случва посредством API, а други програмни интерфейси разрешават " сегментиране " на 5G мрежата - едно от огромните ѝ преимущества пред 4G. Така тази съгласуваност може да " понася " и огромни мултимедийни натоварвания.

Дългоочаквано развиване

Тенденциите, които виждат от GlobalData, са в действителност част от основните послания, с които 5G дебютира преди близо 5 години. Мрежите от пето потомство трябваше да бъдат в основата на роботизирани заводи, самостоятелни коли, хирургически интервенции от разстояние и така нататък Въпреки огромните вложения на телекомите в ново съоръжение, обещанията за нов стандарт за съгласуваност в прекомерно дребна степен се трансфораха в действителност.
 5G трябваше да е гражданска война, а гръмна като балон
5G трябваше да е гражданска война, а гръмна като балон

Мобилните мрежи от пето потомство имат капацитет, само че падат жертва на нереалистични упования

5G SA едвам в този момент (донякъде) набира скорост - бизнесът чак на този стадий на развиването на технологията може да си я разреши. В същото време, производителите на мрежово съоръжение към този момент приказват за 6G, като приказват за същите евентуални приложения, за които към този момент чувахме при представянето на предната генерация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР