Огромен жилищен комплекс с няколко секции на по 7 етажа

...
Огромен жилищен комплекс с няколко секции на по 7 етажа
Коментари Харесай

В Пловдив подозират далавера! Вдигат огромен жилищен комплекс на терен, отреден за детска градина

Огромен жилищен комплекс с няколко секции на по 7 етажа се строи на място, което е било отредено за просветителна инфраструктура в Пловдив. Парцелът се намира тъкмо против Денталния факултет на улица „ Любен Каравелов”, на метри от Младежкия рид. Там от няколко месеца една от огромните строителни компании работи на цялостни обороти, с цел да приключи следващия жилищен комплекс, оповестява " Трафик ".

Кварталът към гарата до неотдавна бе най-вече с къщи и ниски кооперации, само че огромните здания от ден на ден навлизат в карето сред улиците „ Васил Априлов”, „ Любен Каравелов” и „ Христо Ботев.

В сърцето на микрорайона към този момент се подвигна новата зала „ Сила”, а до нея се откроява различен жилищен мастодонт, който е пред довеждане докрай.

Хората в квартала стартират да се тормозят от засилилото се строителство в квартала им. Идеята е било там да се направи нова детска градина. Преди 5 години обаче статутът на земята е изменен от Общинския съвет, а през 2016 година парцелът от 1,3 декара влиза в Годишната стратегия за предписание с общинско имущество. Още същата година парцелът е продаден, а няколко месеца са нужни и да се издаде строително позволение.

Очаква се до няколко месеца постройката да бъде приключена, като към този момент даже в уеб страниците за недвижими парцели са пуснати за продажба жилищата, като цената им на зелено е от 750 евро/кв. м.

Кметът на регион „ Централен” Георги Стаменов съобщи, че в региона няма проблем с приема на деца в градини и ясли. Още повече в региона била една от най-големите забавачки в региона ОДЗ „ Зора”, която непрекъснато се ремонтирала и разширявала.

Той изрази вяра, че в новите комплекси ще има обезпечени 100 % паркоместа за живеещите, защото там няма опция да се създадат нови.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР