Огромен интерес към Зелените коридори и в последния им ден.

Огромен интерес към Зелените коридори и в последния им ден. ...

Огромен интерес към "зелените коридори" за ваксинация в последния им ден


Огромен интерес към Зелените коридори и в последния им ден. В понеделник се очаква властите да решат дали ще ги удължат.

Пред УМБАЛСМ „Пирогов“ се изви опашка от десетки желаещи да получат ваксина още преди самото отваряне на ваксинационния пункт в 8,30 ч. Хората изчакват търпеливо своя ред за да бъдат ваксинирани с предпочитаната от тях ваксина. По време на „зелените коридори“ не е нужно предварително записване през онлайн системата за ваксинация.

Наша справка в Единния информационен портал, показва, че от "зелените коридори" по време на празнчините дни са се възползвали близо 130 000 души.

“Имаме пет пункта до 17,30 ч. желаещите ще могат да се ваксинират. Имаме достатъчно количество ваксини, няма проблеми. Имаме препаратите на „АстраЗенека“, „Пфайзер“ и „Модерна“. Единствено ваксината на „Янсен“ я нямаме, очакваме нейното пускане буквално от утре“, обясни проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ „Пирогов.

Утре се очаква нова доставка на над 270 000 дози от ваксината на „Пфайзер“, а в края на май двойно количество от над 400 000 дози.

Източник: btvnovinite.bg