„Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа

...
„Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа
Коментари Харесай

Д-р Кирил Еленски: Ограничителните мерки звучат като репресия, не като грижа

„ Ограничителните ограничения към този момент звучат като принуда, а не като грижа за хората . Това значи, че методът, по който се вкарват, е неизвестен “. Това сподели пред БНР доктор Кирил Еленски, общопрактикуващ доктор от Пловдив, някогашен зам.-председател на Българския лекарски съюз. По думите му демонстрация на грижа е, когато търпеливо се изяснява по какъв начин просто и елементарно човек може да опази себе си и близките .

„ Трябва да стартираме да разчитаме на добросъвестното отношение на жителите към тях самите и околните им. Когато има насила, постоянно ще се намерят хора, които да се опълчват “, разясни той.

Според доктор Еленски има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест, само че посещават работните си места , или на възпитаници с прояви на болест, които вървят на учебни заведения и на детски градини.

„ Ежедневно би трябвало да се повтаря, че даже при минимални недоволства човек би трябвало да си остане у дома и да се свърже със фамилния си доктор... Няма безвредна вирусна зараза “, акцентира лекарят.

„ Проблем е, че много хора закъсняват с първата си поръчка за недоволство, когато признаците към този момент не са по никакъв начин леки . Пациентът е виновен във връзка с момента, в който взема решение да потърси здравна помощ “, добави доктор Кирил Еленски. Той е безапелационен, че би трябвало да се укрепи доверието в първичната и в доболничната помощ .

Ние не организираме професионална полемика в професионалните среди, а всяко ново скимване, всяка нова концепция, усещане или изобретение излиза на дневен ред в медиите , които са за общо прилагане, и професионалните ни разлики започнаха да излизат измежду хора, които не могат да преценят кой е прав и кой е крив. Трябва да се приключи със разногласията кой е доброжелателен или злоумишлен единствено тъй като мнението му е било друго от това на част от другите лекари “, сподели още доктор Еленски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР