Ограниченията върху руската авиация, наложени заради войната в Украйна, са

...
Ограниченията върху руската авиация, наложени заради войната в Украйна, са
Коментари Харесай

Московското летище Внуково намалява работните часове под удара на санкциите

Ограниченията върху съветската авиация, наложени поради войната в Украйна, са довели до стесняване на личния състав и понижаване на възнагражденията на летище " Внуково " - третото по величина в съветската столица, оповестиха през днешния ден съветски медии, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според информация на летищното управление авиовъзелът, ситуиран югозападно от Москва, е обслужил 990 000 пасажери през март, което е спад с към 19 % по отношение на същия месец на предходната година.

На летището работят общо към 6000 души, от които 3500 са директно свързани с активността му.

Намалените работни часове и съответното стесняване на възнагражденията имат за цел да предотвратят съкращения на личен състав. Въпреки това на 30 % от чиновниците е било обещано предупреждение, оповестиха съветски медии. Летищните управляващи прецизираха, че се възнамеряват съкращения на по-малко от 150 души или под 5 % от личния състав.

Ситуацията е сходна и на двете по-големи московски летища - " Домодедово " и " Шереметиево ", както и на други аерогари в Русия.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и още редица страни затвориха въздушното си пространство за съветски самолети в отговор на нашествието в Украйна. Полетите в самата Русия също мощно за намалели и няколко летища в южните региони на страната стопираха работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР