Ограниченията промениха консуматорското поведение на потребителитеДигиталните стоки и услуги бележат

...
Ограниченията промениха консуматорското поведение на потребителитеДигиталните стоки и услуги бележат
Коментари Харесай

Скок на дигиталните услуги у нас през март

Ограниченията трансформираха консуматорското държание на потребителите

Дигиталните артикули и услуги бележат най-голям растеж в изискванията на изолираност
(снимка: CC0 Public Domain)

Любопитни трендове се следят в държанието на българските консуматори в интервала на оповестеното изключително състояние. За това свидетелстват данни от цифровия портфейл phyre за консуматорското държание на дейните консуматори на приложението през месец март.

Най-висок растеж в интервала на изолираност бележат цифровите артикули и услуги – при тях се следи 99% нарастване в броя на транзакциите. Значителна част от този растеж се дължи на абонаменти за електронни игри и конзоли като Xbox и PlayStation.
още по тематиката
Фармацията е другият бизнес сегмент с висок растеж. Броят на заплащанията в аптеките е повишен с 37%, сочат данните на phyre за предишния месец.

Нaчинът на живот на българския консуматор бе мощно повлиян от рестриктивните ограничения, взети от държавното управление за ограничение разпространяването на COVID-19 в последния месец. Този факт без подозрение рефлектира най-ярко върху хранителната промишленост – в огромните търговски вериги растежът на междинната стойност на покупката е 94%.

Логично, навиците на потребителите също търпят промени. Броят на визитите на хранителни магазини се е намалил за сметка на размера на транзакциите – следи се спад на разплащанията на физически терминали (12%), само че междинната стойност на покупката е повишена с 33%.

Някои компании за доставка на храна са нараснали броя на транзакциите си с 89%. Данните демонстрират забележителен спад от 77% в броя транзакции на местата за хранене като питейни заведения, кафенета и заведения за хранене.

Търговците на облекла, спортни артикули и аксесоари също са мощно наранени от приемането на спешните ограничения – броят на транзакциите в този бранш е намалял с 80%.

Все повече бизнеси се ориентират към онлайн форма на битие, а потребителите се възползват от смяната в името на сигурността си. Голяма част от тях към този момент заобикалят досег до кеш, банкомати и ПОС терминали.

Ето за какво се следи спад на физическите транзакции с 12%. Данните демонстрират, че броят на заплащанията в бранша на електронната търговия е повишен с над 30%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР