Оградата по границата с Турция и засилената охрана от полиция

...
Оградата по границата с Турция и засилената охрана от полиция
Коментари Харесай

Близо 2000 мигранти са минали оградата на границата за половин година

Оградата по границата с Турция и засилената защита от полиция и военни не могат да спрат мигрантите, които влизат нелегално у нас, демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи.
На браздата очевидно има опашка от преминаващи - през последните шест месеца у нас са задържани близо 2000 чужденци, а броят им пораства, излиза наяве от данните. В голямата си част - 1142-ма, те са арестувани навътре в страната, само че даже хванатите покрай браздата са преодолели бодливата тел. Очевидно е, че всички те са съумели да преминат през сякаш строго охраняваната гранична вадичка. А сигурно има и незаконно преминаващи, които заобикалят ареста и стигат гладко до Западна Европа. Повечето незаконни имигранти са от Ирак и Афганистан.
Статистиката на Министерство на вътрешните работи за тази година много съществено се разминава с изказванията на ръководещите за нулев напън по границата. През юни министър председателят Бойко Борисов се кълнеше, че у нас може да се влезе единствено през граничните пунктове. Данните на Министерство на вътрешните работи обаче сочат таман противоположното - оттова се влиза най-рядко. Миналия месец 77 от общо 98-те хванати на вход са арестувани на зелена граница, написа в. " Сега ".
През април полицията е арестувала 148 жители на трети страни. Почти половината от тях - 70, са открити едвам откакто се влезнали у нас. Как са съумели да преминат границата не излиза наяве, само че през идващите месеци тези случаи са от ден на ден. През август броят им към този момент е 311 от общо 458 арестувани, а месец по-рано - 169 от 277. Последните оповестени данни за септември сочат общо арестувани 464 души. 293 от тях са задържани в страната. През май и юни се записва намаляване и на общия брой арестувани, и на хванатите навътре в страната. Процентът им обаче е все по този начин огромен. През май да вземем за пример са задържани общо 106 души. Повече от половината от тях - 64 - навътре в страната. През юни задържаните са 108, 47 - надалеч от границата.
Основната цел на нелегално влезлите у нас си остава бързото прекосяване на страната, удостоверява статистиката. През септември при опит да излязат през сръбската граница са арестувани повече хора, в сравнение с турската. Едновременно с това не престават и всеобщите бягства от общежитията на организацията за бежанците. От началото на годината там са настанени 1166 души. Избягали са 1032-ма. Единици са тези, които остават. Само за септември са признати 282-ма, а в графата " своеволно напуснали " са маркирани 264-ма. Отчита се и доста невисок % на запълване на домовете на организацията - за септември 10.9%, или 566 души. Единственият метод бежанците да бъдат арестувани у нас е, в случай че са задържани. В домовете на дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи, които са от затворен вид, през септември има 418 индивида, което е съвсем 60% от общия потенциал.
Случващото се в България изяснява за какво Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс ", която има свои представители и по южната българска граница, регистрира растеж от 40% на броя на незаконните мигранти, които са влезнали в Европейски Съюз през Турция или така наречен Източен средиземноморски маршрут в първите девет месеца на годината по отношение на същия интервал през 2017 година Има внезапен скок на противозаконните прекосявания на сухоземната граница на Турция. От началото на годината по този път в Европа са пристигнали 40 300 души, главно от Сирия, Ирак и Афганистан. " Фронтекс " регистрира спад на мигрантите, които влизат в Стария континент през Средиземно море. Броят на чужденците, пристигнали оттова, е намалял с 1/3 по отношение на същия интервал на 2017 година и те към този момент са 100 100 души.
Според " Фронтекс " съществена причина за това е понижаването на миграционния напън в централната част на Средиземно море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР