Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукСлушам „Политически некоректно“. Просълзих се – ей

...
Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукСлушам „Политически некоректно“. Просълзих се – ей
Коментари Харесай

Просълзих се в събота по обяд. Волгин и Искра Баева си говорят за… свободата

 Огнян Минчев
Огнян Минчев, фейсбук

Слушам „Политически некоректно“. Просълзих се – ей по този начин, в събота по обяд. Волгин и Искра Баева си приказват за … свободата.

Тъгуват малко. Едни неприятни хора, на които Волгин отхвърли да каже имената, се възползвали от неприятната обстановка сред Русия и Украйна и желали да наложат цензура. Не желаят да честват 3 март. Как по този начин – ами свободата? Ами свещеното право на плурализъм, на друго мнение, на неограничен достъп до информация…

Бъркам си в ухото да не съм оглушал нещо, да не би да халюцинирам… Няма неточност – Волгин и Баева пазят свободата. Волгин, който за две десетилетия ежедневна стръвна агитация и операция по публичното БНР не е поканил нито един човек на друго от своето мнение. Нито един! Само великодържавна агентура, единствено великодържавна агитация – без изключение.

Баева, която съумя за дълги години да проконтролира посредством Исторически факултет списването на главните учебници по история за учебните заведения и усърдно да ги почисти от какъвто и да е намек за закононарушенията на комунистическия режим в България. Благодарение на Баева и на още двама-трима като нея през днешния ден три генерации млади българи не знаят безусловно нищо за комунизма. Освен това, което са чували от родителите си, от бабите и от дядовците си…

Тези двамата се жалват, че в обществото има гласове, призоваващи да се ограничи великодържавната агитация на кремълския агресор в България. И кои са тези гласове? Баева знае – тя ще каже. Това са гласовете, които се отричали от предишното си. Защото желали да се възползват от сегашното.

И какво им е предишното? Като на всички други до 1989 година Време, в което никой не е имал избор да бъде това, което желае. Да приказва това, което мисли. Да работи това, за което има качества. Време, в което всеки един от нас беше благосъстоятелност на страната и нейната болшевишка идеология.

Ето, тези двамата през днешния ден приказват по Националното радио за свободата. Знаете ли, веселя се, че им се наложи да приказват за свободата. Защото когато един болшевик и един великодържавен империалист си приказват за свободата, това значи, че земята гори под краката им. Когато те са на власт, те в никакъв случай не загатват свободата. Никога!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР