Огнищата на коронавирус в засегнатите населени места в общините Венец

...
Огнищата на коронавирус в засегнатите населени места в общините Венец
Коментари Харесай

Премахват се ограничителните мерки за движение от и към село Изгрев

Огнищата на ковид в засегнатите обитаеми места в общините Венец и Каолиново са разпознати и локализирани. В резултат на осъществените епидемиологични изследвания и всеобщото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица. Издадени са наставления за карантиниране на лицата. Това оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация в Шумен, след работна при регионалния шеф проф.Стефан Желев.

Извършените дейности и всеобщото тестване на близо половината от популацията на село Изгрев дават опция да бъдат анулирани въведените ограничаващи ограничения за придвижване от и към селото. Заповедта на шефа на РЗИ- Шумен от 11 юни - за въвеждане на строги противоепидемични ограничения в селото, ще бъде анулирана, считано от 16.00 ч. през днешния ден.

Недоволство в поставеното под карантина село Изгрев

Ще продължи засиленото наблюдаване за спазването на противоепидемичните ограничения и контролът на лицата под карантина от екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи и на РЗИ в Шумен.

Продължава и тестването на поданици на община Каолиново, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.

С цел да бъде лимитирано разпространяването на COVID-19 в Шуменско, Областният спешен щаб се обръща с апел към жителите на района - да се въздържат от организирането на всеобщи събития - фамилни тържества, сватби, кръщенета и абитуриентски балове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР