Огнено кълбо с горяща лава. То се намира на около

...
Огнено кълбо с горяща лава. То се намира на около
Коментари Харесай

Откри ли НАСА ада във Вселената

Огнено кълбо с горяща лава. То се намира на към 50 светлинни години от Земята . Далечната "свръхземя " 55 Cancri e огненочервена, заради което учените я оприличават на "ада във Вселената " .

През лятото се възнамерява първото наблюдаване на екзопланетата откакто бъде пуснат в употреба най-модерният галактическия телескоп – телескопът James Webb.

"Представете си, че Земята е доста по-близо до Слънцето "

Земята се върти към Слънцето за 365 дни. Но 55 Cancri e обикаля към звездата единствено за 18 часа.

"С температурата на повърхността, която е доста по-висока от точката на размразяване на типичните скалообразуващи минерали, се счита, че дневната страна на планетата е покрита с океани от лава ", споделя НАСА за 55 Cancri e.

"Представете си, че Земята е доста, доста по-близо до Слънцето. Толкова близо, че цялата година трае единствено няколко часа. "

Астрономите заключават, че температурите на повърхността на планетата надвишават 540 градуса по Целзий , което изключва съществуването на форма на живот или най-малко в познатия ни тип ".

Телескопът ще помогне на учените да задълбочат познанията си и за друга далечна планета - LHS 3844 b., което е повече от голяма важност за модерните благоприятни условия в региона на астрономическите проучвания, в сравнение с като втори дом на човечеството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР